Economie

Cea mai lungă cursă cu Uber, făcută între București și o mănăstire din județ

Cea mai lungă cursă realizată cu Uber în România a însumat 990 de kilometri dus-întors, de la București spre un lăcaș de cult din Bistrița-Năsăud, informează compania în bilanțul celor 10 ani de activitate în țara noastră.

Se întâmpla în 2017 când clientul a venit de la București la Mănăstirea Rebra-Parva, după care s-a întors înapoi în Capitală.

Lansat în România în 2015, Uber marchează în această vară 10 ani de existență, timp în care cursele realizate au acoperit peste un miliard de kilometri.

Potrivit unui comunicat al companiei, un șofer deține recordul cu peste 60.000 de curse finalizate, iar o femeie șofer se remarcă prin peste 30.000 de curse.

Uber operează în 26 de orașe din România: Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște, Suceava, Satu Mare, Botoșani, Tulcea și Focșani.

La Bistrița, Uber nu operează.

Etichete

10 comentarii

  • In Romania, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, cu modificările ulterioare, prevede următoarele:

    La lit. b) a art. 7 se precizează că una din condițiile pe care trebuie să le îndeplinească platforma digitală pentru intermedierea transportului alternativ pentru a obține avizul tehnic este aceea că acesta propune, afișează și înregistrează traseul parcurs, utilizând tehnologii de localizare în conformitate cu legislația comunitară în vigoare;[10]

    La alin. (1) al art. 10 se prevede faptul că ”Retragerea avizului tehnic pentru platforma digitală se va face de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în cazul în care una dintre condițiile prevăzute la art. 7 nu mai este îndeplinită”.

    Precizez faptul că, în calitate de operator de transport alternativ, începând cu data de 01 noiembrie 2024, urmare a unor reclamatii către compania Uber potrivit căreia foile de parcurs prezentau o valoare bruta a cursei diferita, una la preluarea cursei si alta, mai mare, la finalizarea cursei, pretul net pentru sofer ramanand acelasi, aceasta (Uber) a decis eliminarea foii de parcurs care propunea și afișa traseul parcurs, pe motiv de problem tehnice, însă, potrivit mesajului transmis de către aceștia, lipsa foii fiind temporară, până la remedierea situației.

    Precizez că nici până în prezent acest lucru nu a fost remediat, desi aplicația a suferit în această perioada mai multe update-uri.

    Totodată, potrivit lit. b) a art. 25, Operatorul platformei digitale are obligația de a notifica, în termen de 15 zile, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale orice modificare care afectează condițiile prevăzute la art. 7;

    Precizez că nici până în prezent acest lucru nu a fost remediat, desi aplicația a suferit în această perioada mai multe update-uri.

    A fost informat Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și respectiv Autoritatea pentru Digitalizarea României?

    Pe de altă parte, potrivit alin. (4) al art. 13, operatorul de transport alternativ are dreptul să efectueze transport alternativ cu autoturismul pentru care s-a emis copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ:

    a) permanent, în interiorul localității unde își are sediul sau domiciliul sau în regiunea de dezvoltare București–Ilfov, după caz;

    b) ocazional, cu plecare din localitatea unde își are sediul sau domiciliul sau din regiunea de dezvoltare București–Ilfov, după caz, spre alte localități.

    Cu privire la acest aspect, aș dori clarificarea următorului aspect:

    În situația în care ma aflu, de exemplu, in localitatea Cluj, în calitate de turist, dar fiind autorizat pentru efectuare transport alternativ in București, pot accesa aplicațiile Uber și Bolt?

    De exemplu Bolt nu imi accepta conectarea la aplicație fiind in alta localitate decat cea autorizata, insa Uber accepta conectarea la aplicatie si ofera si curse!

    Totodata, printre conditiile prevazute la art. 7 din OUG 49/2015 se regaseste la lit m) urmatoarele: pentru a obține avizul tehnic, platforma digitală pentru intermedierea transportului alternativ trebuie sa asigură accesul la serviciile sale doar a operatorilor de transport, a conducătorilor auto și autoturismelor care îndeplinesc condițiile legale pentru efectuarea transportului alternativ;

    La art. 19 se precizeaza faptul ca una din conditiile pentru care autoturismele cu care se efectuează transport alternativ sa aiba inspecția tehnică periodică (ITP) realizată la fiecare 6 luni;

    Ori, precizez faptul ca, desi nu pot efectua servicii de transport alternativ, la o simpla verificare incarcand pentru autoturismul cu numarul de inmatriculare B…….E talonul masinii avand inspectia periodica pe 2 ani, respectiv data de 21.02.2027, Uber a aprobat talonul, in timp ce Bolt NU.

    Astfgel, consider ca Uber incalca cu buna stiinta prevederile OUG 49/2019, si totul doar pentru a avea soferi si masdini pe strada, IN VEDEREA OBTINERII DE SUME DE BANI ILEGAL.

    Conform OUG 49/2015, platforma digitala ESTE OBLIGATA sa verifice si sa acorde accesul la aplicatie doar a soferilor si autoturismelor care respecta prevederile legale, ori autoturismul cu ITP valabil 2 ani incalca prevederile respectivei ordonante
    Asa ca din 10 ani, in 6 ani de existenta uber incalca grav legislatia din Romania

    21
    14
    • Și tare curios as fi,la o medie de 500 comenzi pe luna,aproximativ 17 curse pe zi,non stop 10 ani ce taxe asigurări a plătit,asta bineînțeles ca in timpul liber a făcut uber

    • Uber si Bolt sint net superioare fata de taxiuri. Calitate de serviciu e mai bun, de la comanda pana la plata. Nu ai surprize de costuri ca iti zici inainte de comanda cit costa, vezi masina online si masiniile de regula sint mai noi si mai bine echipate de cit taxiuri. In plus parac nu au atita tupeu si opresc in mijlocul drumului ca si taxiuri peste care dai tot timpul cind conduci masina propriu.

      20
      14
  • Da de ce ești frustrat daca și tu ai furnizat aceleași servicii cu același operator …
    Urla frustrarea in tine
    Îmi cer scuze daca nu cunoști termenul
    :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

OSZAR »